BAC, vis urat….

Unul din subiectele de la proba de Limba şi literatura română de la bacalaureat este contestat atât de elevi, cât şi de profesori. Subiectul este de 30 de puncte şi cerea redactarea unui eseu argumentativ, de 2-3 pagini, în care să fie prezentat imaginarul poetic tradiţionalist într-o poezie studiată, pornind de la ideile exprimate într-o afirmaţie critică care îi aparţine lui Nicolae Manolescu. Nu sunt eu tocmai un monument al inteligentei dar… WTF?!?! Ce e frate cu expimare a asta? Care este totusi cerinta in cuvinte mai simple? Cine a elaborat astfel de subiecte? Eu am terminat liceul in 2001 dar nu am studiat asa ceva, ori am lipsit nemotivat, altfel nu imi explic. Însuşi criticul literar Nicolae Manolescu este de părere că „subiectul este foarte dificil pentru bacalaureat, mai ales în absenţa bibliografiei critice”. Criticul a explicat şi cum trebuie înţeleasă afirmaţia lui despre tradiţionalism: „Ideea în sine este foarte simplă – tradiţionalismul este o formulă nouă care se revendică de la trecut „. Este adevarat ca scoala romanesca se afla intr-un declin iar marea majotitate a elevilor trec pe la liceu doar ca sa-si oftice colegii cu noul mobil de 500 de para ori ca sa mai faca a liniuta cu masina primita cadou de la parinti, dar asta nu inseamna ca toti merita sa fie rastigniti pe altarul MEC-ului.

Reclame

Un răspuns to “BAC, vis urat….”

  1. niste incompetenti au conceput aceste subicte………si alti incompetenti au „extras” magnificul subiect.
    kta lipsa de responsabilitate…bacul e facut sa promoveze toata lumea,nu doar micii filozofi si micile genii ale Romaniei.
    oricum procentul de promovabilitate in conditiile in care se vor extrage subiecte asemanatoare si la celelalte materii ,se va situa undeva la 15-20%.
    RUSINE DOMNULE MINISTRU(dar iintr-adevar nici un plod de parlamentar nu a dat bacul)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: