suntem tigani…

tigani21.jpg

…Da, suntem ţigani. Un mare neam de ţigani. Personal şi impersonal nu am nimic cu această etnie, care pe zi ce trece devina majoritară. Surprinzător este faptul că nu rata natalităţii stă la baza acestei descoperiri demografice, ci faptul că suntem cateva milioane de oameni care suferim de sindromul Michael Jackson. El se credea alb, in timp ce noi ne visăm ţigani. El şi-a văzut visul îndeplinit, în timp ce noi mai avem ceva de aşteptat până când cele 20 de milioane de români să devină ţigani cu statut de „junior member” al comunităţii. De 18 ani ne dorim să facem parte dintr-o comunitate. Uite că acum o să ne integrăm nu în cea europeană ci în cea rromanes. Ca orice bun cetăţean patriot am petrecut revelionul în scumpa noastră ţărişoară R(r)omânia ( scumpă pt că e scumpă viaţă aici ). Între reprizele de colindat sticlele şi cele de pierdut echilibrul, am butonat mai multe telecomenzi din mai multe locaţii primitoare, unde cu toate că am fost invitat, am ales să intru cu forţa… şi uite aşa ajung de fapt la motivul care m-a determinat să scriu pe blog aceste kestiuni. Mult sti(g)matele noatre tembeleviziuni se întreceau în Noaptea de Revelion care să invite mai mulţi ţigai, care să imite într-un mod cât mai credibil viaţa, obiceiurile şi vorbirea ţigănească, ori să aducă căt mai multe omagii vieţii de ţigan. Astfel programul de revelion, pe car el-aţi putut urmări la exasperare şi în reluare zilele care au precedat, a fost un mare bulşit, drept care dragi producători vă doresc ca pe lângă obiceiurile, muzica, portul, dansul, dicţia şi celelalte valoari totale pe care le-aţi împrumutat de la ei să vă procopsiţi şi cu paduchii, cazierele, mirosurile, prostia, incultura, râia, negii şi pigmentul pielii lor, pentru că şi astea fac parte tot din viaţa ţiganilor. Sper că şi fetele voastre să fie deflorate la 11 ani şi borţoase la 12, iar băieţii să vă zâmbească de pe stâlpul de înaltă tensiune când taie el cu foarfeca de tablă cablul de cupru la 10.000 de KW. Dacă în ţara asta nu mai există nicio valoare care merită promovată măcar de sărbători, inseamnă că am ajuns să-l regret chiar şi pe Horia Moculescu! Dedicăm sute de ore de emisie pe zi ca să ţiganizăm poporul român şi aşa prostit el de politicieni corupţi, de foame sau de continua reformă din sistemul de învăţământ şi justiţie. Copiii de gradiniţă nu mai cântă „Ceata lui Piţigoi”, acum fredoneaza involuntar „cine e jupânul, cine e jmekerul numărul unu?”. Tom si Jerry au fost înlocuiţi de Guţă şi Copilul de Aur, iar „Toate pânzele sus!” sau „Moromeţii” cu „Inimă de Ţigancă” şi „Clanu’ Sprânceană”. Mai avem un pic şi îl vom schimba pe Tăriceanu cu Florin Burscuc, pe Boc cu Adi Minune de Vito, pe Udrea cu Laura Vass si pe Basescu cu Salam.

Last Update. Dacă stau puţin să mă gândesc… mai bine ţigan decât ungur!

Reclame

8 răspunsuri to “suntem tigani…”

 1. Mă bucur să văd că ai observat şi tu această îndobitocire live a poporului. Mai sus ai expus motivele pentru care mă uit eu cu plăcere numai pe CNN, BBC, Discovery, National Geographic, Explorer, Pro Cinema sau AXN. La ai noştri mă mai uit uneori la ştiri, în rarele mele momente de masochism.
  Pentru stimaţii producători români de emisiuni TV e mai uşoară scălâmbăiala descreierată decât un strop de gândire. Sunt destul de convins că principala lor sursă de inspiraţie este Taraf TV.

 2. Oi fi eu eretic, dar tu esti rasist, nationalist si cred ca si un pic şovin. Calm down, my friend.

 3. Rromulus si Remus Says:

  Suntem poporul cu cea mai scurta istorie certificata, cu cele mai urate orase, cel mai putin evoluat si educat din Europa.
  Cine nu vede realitatea asta, e 100% tigan.

  p.s.
  Uitati-va la casoaiele de neam prost rasarite peste tot in ultimii 20 ani si veti vedea ca, cu exceptia palatelor cu turnulete, kitsch-urile au fost preluate de tigani de la romani si nu invers.

 4. e tata futuvan gura de cacati scoatetil de pe sit!!!!!!!!!!!!!muie romanilor

 5. inca nu latiscos????

 6. muie la romani

 7. Hi, everything is going sound here and ofcourse every one is sharing data, that’s genuinely good, keep
  up writing.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: