Ţeapa lu’ Pendiuc

Motto: „Să moară Fram, ursu’ polar, dacă nici asta nu e mâna Ancăi Barbu…”

 

O universitate care-şi ţine cursurile pe Internet, aflată în SUA, cu profesori din Albania şi cu o sucursală-fantomă în Italia, a recrutat câţiva politicieni români pentru a le îmbogăţi palmaresul de titluri academice, printre care si primarul nostru.

Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, au primit luni, 27 octombrie, titlul de doctor honoris causa al Universităţii Libere Leibniz. Ceremonia s-a desfăşurat la New York. Edilul piteştean a fost ales pentru această ceremonie în urma unei selecţii organizate de filiala italiană a acestei universităţi.

O simplă căutare pe Google spune însă altceva. Numele “Leibniz University Institute of Arts and Science” a generat fix 15 rezultate, iar printre conducătorii de doctorat care se găsesc pe site-ul instituţiei, cât şi printre studenţi, se găsesc foarte mulţi albanezi. Este şi exemplul profesorului Kristofor Lapa, decanul Facultăţii Navale din cadrul Universităţii “Ismail Qemali” din Vlore, Albania. În CV-ul său de la universitatea albaneză, Lapa nu scoate însă nici o vorbă despre colaborarea cu Universitatea Leibniz.

Povestea devine mai interesantă atunci când presa din italiană a cercetat filiala din Italia a acestei universităţi şi a intrat în posesia unei sentinţe pronunţate în 2003 de către Autoritatea de Garantare a Concurenţei şi Pieţei din Italia prin care se demonstrează că Universitatea Liberă Leibniz din Milano nu este recunoscută de Ministerul Educaţiei din Italia, iar diplomele sau certificatele emise de aceasta sunt fără acoperire. Ministerul Educaţiei, Universităţilor şi Cercetării din Italia a intervenit în cadrul procesului şi a dovedit că Universitatea Liberă Leibniz din Milano nu este recunoscută ca universitate şi nu poate purta numele de universitate, după cum nici nu poate conferi titluri sau certificate academice în acest sens. De asemenea, Autoritatea de Garantare a Concurenţei şi Pieţei din Italia a stabilit că publicitatea făcută în presă şi pe Internet este una care induce în eroare potenţialii clienţi, deoarece sugerează că titlurile oferite au valoare legală. Astfel, Autoritatea o obligat universitatea-fantomă să-şi retragă anunţurile publicitare, orice abatere urmând a fi pedepsită cu trei luni de închisoare şi o amendă de aproape trei mii de euro. Ca urmare a procesului descris mai sus, Universitatea Liberă Leibniz din Milano şi-a schimbat numele în Leibniz Campus – Institut Privat de Înaltă Educaţie, pe site-ul propriu este scris că diplomele oferite nu sunt recunoscute în Italia, iar instituţia a decis să nu solicite recunoaşterea acestora nici pe viitor. Tot pe site-ul universităţii mai este precizat faptul că singura universitate parteneră este Universitatea Danubius din Galaţi. Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului, spune că a fost contactat de cei de la Universitatea Leibniz în cursul lunii august şi că i s-a adus la cunoştinţă faptul că a fost selectat, împreună cu Neculai Onţanu, dintre toţi primarii din România. De asemenea, a mai precizat că decernarea titlului a avut loc la New York, la sediul Naţiunilor Unite, iar la ceremonie au participat şi reprezentanţi diplomatici ai statului român. Pendiuc spune că a plătit din buzunar călătoria la New York, deşi ar fi putut legal să o deconteze la primărie.

Astfel, în loc să se ocupe de interesele oraşului, Tudor Pendiuc face turism universitar prin SUA pe banii nu ştim cui, pentru a obţine diplome de 3 lei. Incă odată se adevereşte că zicala « semnezi ca pimarul », are un gram de adevăr.

 SURSA http://www.cotidianul.ro

 

Reclame

3 răspunsuri to “Ţeapa lu’ Pendiuc”

  1. Asa se intimpla cind politicienii nostri isi aleg sa execute ceva care „da bine”…

  2. [..]Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului, spune că a fost contactat de cei de la Universitatea Leibniz în cursul lunii august şi că i s-a adus la cunoştinţă faptul că a fost selectat, împreună cu Neculai Onţanu, dintre toţi primarii din România[..] inteleg ca toti primarii din romania au urmat cursurile pe internet ale facultatii ”whatever” si dintre toti cei doi au fost selectati?
    🙂 Adica spre final domnia sa tipa: ”sa ziceti merci ca nu mi-am platit drumul din banii primariei? 🙂
    Domnu’ primar, vreau si eu pe scaunul primariei, pare asa, confortabil 🙂

  3. Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: